Nové moderní kanceláře SAP přivítaly první zaměstnance

Společnost SAP odstartovala jedno z největších stěhování na trhu, když se Concur, dodavatel cloudového řešení pro správu služebních cest a cestovních výdajů, přemístil do nové multifunkční budovy Metronom Business Centre v Praze. SAP Ariba, která poskytuje cloudová řešení pro firemní nákupy a finanční operace, a SAP Business Services Centre Europe (SAP BSCE), jež pobočkám SAP po celém světě poskytuje služby v oblasti lidských zdrojů (HR), financí, administrativy (F&A) a marketingu, budou své kolegy následovat na konci tohoto roku. Cílem sestěhování je propojit jednotlivé týmy a zjednodušit jejich spolupráci v moderním prostředí nabízejícím perfektní pracovní podmínky. Propojení dceřiných společností posiluje SAP jako celek, zákazníkům tak bude moci nabídnout ještě komplexnější služby.

Budova Metronom Business Centre se nachází přímo u stanice metra Nové Butovice a postavila ji HB Reavis. Interiér byl kompletně navržen společností S.H.S architekti. „Je to jeden z nejmodernějších kancelářských komplexů v Praze a s plochou 24 000 metrů čtverečních také největší kancelářský pronájem minulého roku. Stavět jsme začali v březnu tohoto roku, výstavba byla tedy extrémně rychlá,” popsal Lubor Sladký, architekt interiéru budovy Metronomu.

„Na základě jednání s manažerským týmem a s angažovanými zaměstnanci, tzv. ambasadory projektu, jsme pečlivě vybírali vybavení a vlastnosti nové budovy. V Metronomu jsou zaměstnancům k dispozici relaxační zóny, posilovna a venkovní fitness stanice, kulečník, stolní fotbálky, sky bar, terasy s malými zahrádkami s možností společného pěstování bylinek, kino, karavan určený k odpočinku, telefonní budky a privátní buňky, dětský koutek, interní pošta a další vybavení podporující příjemné a komfortní trávení pracovní doby. První dny po přestěhování jsem pozoroval své kolegy a mohu říci, že si nové prostředí opravdu užívají,” řekl Ondřej Fanta, Facility and Project Manager SAP pro Českou republiku.

Vybavení budovy klade důraz na zdravý životní styl. Každé pracovní místo je vybaveno polohovatelným ergonomickým stolem i židlí. S cílem podpořit zaměstnance v ježdění do práce na kole byly v budově umístěny cyklistické stojany s nářadím a pumpičkami a v každém patře se nacházejí sprchy. Kuchyně jsou dostatečně prostorné a vybavené mikrovlnkami i dalšími kuchyňskými potřebami, díky nimž si zaměstnanci mohou do práce nosit své vlastní jídlo a obědvat spolu. Celá budova disponuje moderními technologiemi podporujícími spolupráci v rámci i napříč jednotlivými týmy, zasedací místnosti a sdílené prostory jsou propojeny obrazovkami. To umožňuje chytrý a flexibilní způsob práce. Díky mobilnímu nábytku jde jednoduše změnit rozvržení interiéru a přizpůsobit jej aktuálním potřebám každého týmu.

„Tento projekt je ukázkou toho, jak v SAP navrhujeme pracovní prostory s lidmi a pro lidi. Není to jen o tom, co zaměstnanci chtějí, ale také o tom, co potřebují v jejich každodenním pracovním životě. V SAP jsme velmi hrdí na to, že zaujímáme přístup zaměřený na lidi, který vyžaduje ten nejmodernější způsob managementu. Čas strávený schůzkami a diskusemi se vyplatil, výsledkem je spokojenost zaměstnanců,” dodal Peter Baumann, projektový vedoucí SAP Global Facility Management pro region EMEA.

Vytváření společné budoucnosti

Budova byla navržena ve spolupráci se zaměstnanci tak, aby uspokojila všechny jejich potřeby. Na společných workshopech mohli sdílet své vize, přání a nároky na novou budovu včetně vlastností pracovního prostředí, vybavení, designu a názvů jednotlivých pater budovy i zasedacích místností.

Nejdůležitější součástí projektu pro nás bylo, že se naši zaměstnanci mohli přímo podílet na návrzích pracovního prostředí. Jsme také rádi, že budova a její vybavení umožňuje jednoduchou spolupráci a propojuje tak jednotlivé týmy. Těšíme se, až se přistěhují také týmy SAP Ariba a SAP BSCE. Je skvělé, že nám projekt umožňuje potkávat se s našimi kolegy z SAP každý den,” řekla Severine Loinard, HR manažerka společnosti Concur pro region EMEA.

Udržitelná budova s certifikací BREEAM na úrovni „Excellent“ (vynikající)

Metronom je BREEAM certifikovaná energeticky úsporná budova, která minimalizuje emise CO2, využívá přírodní zdroje, omezuje faktory škodlivé zdraví a životnímu prostředí a minimalizuje spotřebu energie. K výstavbě byly použity lokální a ekologicky akreditované materiály, nábytek byl vybrán pro jeho nízký dopad na životní prostředí. Budova také podporuje třídění odpadu a spotřeba energie je monitorována prostřednictvím detektorů pohybu.