Letní stáže v Albertu jdou do finále. Studenti se připravují na prezentace výsledků svých projektů

Ilustrační snímek

Již osmý ročník studentských letních stáží Summer Internship na centrále obchodního řetězce Albert spěje do finále. Studenti se před závěrečnou prezentací výsledků svých projektů společně sešli na distribučním centru v Klecanech, kde si kromě prohlídky jednoho z logistických článků řetězce vyměnili poznatky a pracovní zkušenosti. Někteří ze studentů se již nyní rozhodli přijmout profesní výzvu a pokračovat ve spolupráci s obchodním řetězcem Albert i během jejich dalšího studia.

Program Summer Internship každoročně startuje již před prázdninami a trvá tři měsíce. Během této doby desítka studentů vysokých škol pracuje pod vedením odborníků na vybraných projektech týkajících se různých oblastí maloobchodu. Výsledky své práce prezentují kolegům, ale také vedení společnosti. V letošním roce se před touto závěrečnou fází prezentací sešli v distribučním centru Klecany, které si společně prohlédli a kde také diskutovali problematiku svých projektů a sdíleli postřehy a dojmy z dosavadní spolupráce s ostatními.

Velmi nás těší zájem studentů o letní stáže i jejich kladné ohlasy na možnost pracovat pod vedením zkušených manažerů. Studenti dávají mentorům zpětnou vazbu a přináší nový pohled na řešení projektů, takže jejich přínos je pro nás nezanedbatelný,“ uvádí Lenka Bartošová z personálního oddělení obchodního řetězce Albert. „Vedle cenných zkušeností a získání certifikátu o absolvování programu se některým studentům nabízí příležitost k navázání spolupráce s námi i v budoucnu,“ doplňuje Lenka Bartošová.

Jedním z talentovaných studentů, který tuto nabídku přijal, je i Jakub Hubínek z Vysoké školy ekonomické v Praze. Díky své dosavadní praxi v oboru lidských zdrojů ho zaujal projekt, který jeho znalosti v této oblasti ještě více prohloubí. „V rámci svého projektu se zabývám kompletním zpracováním průzkumu vnímání firemních benefitů mezi zaměstnanci společnosti a to od vypracování dotazníku, přes jeho distribuci až po následné zpracování a interpretaci výsledků,“ říká Jakub Hubínek. „Obchodní řetězec Albert jsem navíc sledoval jako jednoho ze zajímavých potenciálních zaměstnavatelů již delší dobu, a proto mě také velmi těší nabídka prodloužení spolupráce. Neváhal jsem ani na okamžik,“ dodává.

Kromě zajímavé pracovní zkušenosti si velmi pochvaluje spolupráci s kolegy z oddělení. „Všichni kolegové mi byli po celou dobu trvání stáže vždy k dispozici i přes své pracovní vytížení. A když jsem narazil na několik problémů, vše jsem s jejich pomocí vyřešil. Navíc mi umožnili nahlédnout i mimo oblast mého projektu a to například jak fungují další procesy ve společnosti,“ doplňuje Jakub Hubínek.

Obchodní řetězec Albert nabízí studentům vedle letních stáží také spolupráci na poloviční úvazky na centrále společnosti, prodejnách i distribučních centrech podle aktuálních potřeb. Více informací je k dispozici na www.albert.cz.

O Ahold Czech Republic

Společnost Ahold Czech Republic, a. s. působí na českém trhu více než 20 let. Provozuje maloobchodní síť prodejen Albert, která je jednou z největších v České republice. Jejím základem je 244 supermarketů Albert, 92 hypermarketů Albert a 23 benzinových stanic.

Více než 17.000 zaměstnanců poskytuje služby přibližně 640 tisícům zákazníků každý den, což je téměř 247 milionů ročně. V roce 2014 získala společnost Ahold již podruhé Národní cenu kvality. Charitativní aktivity společnosti zastřešuje Nadační fond Albert. Ten realizuje zdarma unikátní celorepublikový vzdělávací program Zdravá Pětka pro základní i mateřské školy. Zaměřuje se na zdravý životní styl především v oblasti zdravého stravování.